Menu
Ashleigh Barty med det synlige beviset på sin første tittel i Australian Open. Foto: Tertius Pickard / AP / NTB

Hjemmehåpet Barty til topps i Australian Open

Ashleigh Barty sikret Australian Open-seier i strake sett mot amerikanske Danielle Collins i finalen. Det er hennes tredje Grand Slam-tittel i singletennis.

Av NTB | 29.01.2022 11:36:16

Sport: Barty har tidligere vunnet Roland-Garros og Wimbledon, men den gjeve tittelen på hjemmebane hadde latt vente på seg.

Lørdag fikk hun endelig satt hendene på trofeet og løftet det som synlig bevis foran en nærmest fullpakket arena i Melbourne. Med seieren har hun dessuten heller aldri tapt en Grand Slam-finale i singletennis.

Samtidig stoppet hun en rekke på 44 år uten at en australsk kvinne hadde gått til topps i Australian Open.

– Tusen takk til alle. De siste årene har vært vanskelige for alle. Denne turneringen har vært en av mine beste minner, sa Barty etter triumfen.

Lørdag spilte 28-åringen sin første Grand Slam-finale. Det endte med tap 3-6, 6-7 (2-7).

Collins henter likevel noe mer enn andreplassen. Med den sterke turneringsprestasjonen vil hun bykse på verdensrankingen. Mandag er hun inne blant de ti beste.

– Jeg må si gratulerer til «Ash». Jeg beundrer deg virkelig, sa Collins.

Collins brøt Bartys serve to ganger og så ut til å vinne settet overlegent. Barty viste imidlertid klasse da hun kjempet seg tilbake fra 1-5 og sikret tiebreak. Det endte med australsk seier.

Barty trengte kun to sett på å slå den amerikanske overraskelsen Collins. Sistnevnte kom inn i årets turnering som 27.-seedet, og er nummer 30 på kvinnenes offisielle rangering.

I det første settet brøt Barty motstanderens tredje serve og kontrollerte det inn til seier, men i sett nummer to møtte hun på store problemer.

(©NTB)

Flere nyheter: