Menu
De franske hjemmefavorittene Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron innfridde favorittstempelet og vant VM-gull i isdans på hjemmebane. Foto: Francisco Seco, AP / NTB

Hjemmefavorittene vant da kunstløp-VM ble avsluttet

Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, de eneste regjerende OL-mesterne som deltok i kunstløp-VM, avsluttet mesterskapet på hjemmebane med gull i isdans.

Av NTB | 26.03.2022 21:04:31

Sport: Verdensmesterskapet i Montpellier var preget av forfall fra store profiler, men Papadakis og Cizeron innfridde forventningene og tok sitt femte VM-gull med den nye rekordsummen 229,82. De var best både i rytmisk dans og fridans og seiret foran amerikanerne Madison Hubbell/Zachary Donohue og Madison Chock/Evan Bates.

Tidligere lørdag ble japanske Shoma Uno verdensmester for menn. I fravær av den amerikanske OL-vinneren Nathan Chen og Unos mer meritterte landsmann Yuzuru Hanyu dominerte 24-åringen konkurransen. Han fulgte opp OL-bronsen i Beijing med sitt første store mesterskapsgull.

– Endelig er jeg først, sa Uno, som tok OL-sølv i 2018 og har to VM-sølv fra før.

Det ble dobbelt japansk ved 18-årige Yuma Kagiyama, mens amerikanske Vincent Zhou sikret bronse.

Zhou slo tilbake etter et frustrerende OL. Han rakk å hjelpe USA til sølv i lagkonkurransen, som kan bli gull når Kamila Valijevas dopingsak er ferdig behandlet, men så testet han positivt på koronaviruset og mistet resten av OL.

Etter to uker i karantene testet han negativt i tide til å delta i oppvisningen, men så ble han definert som nærkontakt av en smittet og mistet avslutningsseremonien.

– Jeg er fortsatt opprørt over å ha mistet OL, men takknemlig for at jeg kunne delta i VM, og jeg er stolt av prestasjonen min, sa Zhou.

Det ble japansk gull også i kvinneklassen, ved Kaori Sakamoto, mens amerikanske Alexa Knierim og Brandon Frazier var best i parløp, som var særlig hardt rammet av forfall.

(©NTB)

Flere nyheter: