reklame for smiaa
Menu
Hjelpetelefonen ble opprettet av Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke sammen i midten av mars, men nå er det straks slutt. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Hjelpetelefon for koronaspørsmål stenges 30. juni

Frivillighetens koronalinje, den nasjonale hjelpetelefonen som har avlastet Helsedirektoratet og svart på koronaspørsmål, legges ned 30. juni.

Av NTB | 23.06.2020 00:04:10

Sosiale forhold: Hjelpetelefonen ble opprettet av Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke sammen i midten av mars, men nå er det snart slutt, melder Bergens Tidende.

– Etter hvert som smitten er mer under kontroll og samfunnet åpnes mer, har det blitt færre telefoner. Vi har hatt en avtale med Helsedirektoratet som går ut i slutten av juni. Både de og vi opplever mindre pågang nå, så behovet for et slikt tilbud er mindre, skriver Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, i en SMS til avisen.

Ifølge Gerhardsen har folk ringt om alt fra bekymring for smitte på jobb til reiseråd for hyttetur. Andre har trengt smittevernråd eller noen å prate med. Totalt har det blitt besvart 6.500 henvendelser.

Det er opprettet og utvidet en rekke telefontilbud i Norge i koronaperioden for folk som har spørsmål eller trenger noen å prate med, både nasjonale og lokale tilbud, som en egen telefon for sinne og frustrasjon i Trondheim, samt at mange har brukt faste tjenester som UDs hjelpetelefon, Kirkens SOS og Mental Helse sine telefonlinjer.

(©NTB)

Flere nyheter: