Menu
Dette bildet som ble tatt i april, viser en stor flyktningleir på den syriske siden av grensen til Tyrkia nær byen Atma i Idlib-provinsen. FNs matvareprogram advarer om at landet står på randen av en sultkatastrofe, og at det kan føre til en ny bølge med massemigrasjon fra Syria til Europa dersom hjelpen ikke trappes opp. Foto: Ghaith Alsayed, AP/NTB scanpix.

Hjelpeorganisasjon slår sultalarm i Syria

Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015.

Av NTB | 29.06.2020 02:17:51

Ulykker og naturkatastrofer: De sju organisasjonene, inkludert norske Flyktninghjelpen, går sammen om å advare om en stadig mer alvorlige sultsituasjonen i landet i forkant av en giverkonferanse for Syria som avholdes i Brussel tirsdag.

Antallet som sulter, har økt med svimlende 42 prosent det siste året, og anslagsvis 9,3 millioner syrere går sultne til sengs. Ytterligere 2 millioner står i fare for det samme.

Restriksjonene knyttet til koronaviruset, finanskrisen i Libanon og kollapsen av det syriske pundet har ført til en økonomisk krise i landet.

FNs matvareprogram advarer om at situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015.

(©NTB)

Flere nyheter: