Menu
Redningsarbeidere og soldater rundt krateret som oppsto da en lastebilbombe eksploderte i Beirut i februar 2005. Tidligere statsminister Rafik Hariri og 21 andre mennesker ble drept. 226 personer ble såret. Foto: AP / NTB

Hizbollah-medlemmer kjent skyldig i Hariri-attentatet i ankesak

To Hizbollah-medlemmer som tidligere er frikjent for drapet på Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, er kjent skyldig i ankesaken i Haag.

Av NTB | 10.03.2022 17:55:08

Krig og konflikter: Hassan Habib Merhi og Hussein Hassan Oneissi ble torsdag kjent skyldig på fem tiltalepunkter i den FN-støttede spesialdomstolen for Libanon.

De er aldri blitt pågrepet for drapet og var ikke til stede i retten i Haag i Nederland. Dommerne mener det ble begått feil da de to ble frikjent i samme domstol i 2020.

Rafik Hariri og 21 andre mennesker ble drept da en selvmordsbomber detonerte en lastebil med eksplosiver i Beirut i 2005. 226 personer ble såret. Hizbollah-medlemmet Salim Ayyash ble dømt for attentatet in absentia i Haag i 2020.

Domstolen konkluderte den gang med at det ikke var bevist at ledelsen i den sjiamuslimske Hizbollah-militsen kjente til attentatplanene.

(©NTB)

Flere nyheter: