Menu
USAs fotballkvinner vil nå tjene like mye som mennene i landslagssammenheng. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB

Historisk vedtak: Likelønn for de amerikanske fotballandslagene – samler alle VM-penger i én pott

USAs fotballkvinner skal framover få like godt betalt som herrelandslaget. Forbundet sier de er først i verden til å innføre lik bonus for VM-deltakelse.

Av NTB | 18.05.2022 14:01:23

Sport: Det opplyser USAs fotballforbundet på sine nettsider.

Det har lenge vært snakk om at avtalen er i orden, men onsdag ble det bekreftet at det nå er likelønn blant de amerikanske landslagene. Det skjer etter en lang rettsdisputt.

I februar ble det klart at partene gikk til forlik, og kvinnene ble deretter lovet likelønn.

«Avtalen skal sikre at de amerikanske seniorlandslagene forblir blant de best betalte i verden», skriver forbundet og hevder at de er først i verden til å få på plass en ordning som sikrer lik spredning av mesterskapsinntekter.

– Dette er virkelig et historisk øyeblikk. Disse avtalene vil endre spillet i USA for alltid, og har potensial til å endre spillet rundt om i verden, sier fotballpresident Cindy Parlow Cone.

Veteranen Becky Sauerbrunn, som har spilt over 200 kamper for USA, hyller jobben som er blitt lagt ned i prosessen.

– Vi håper at denne avtalen og dens historiske prestasjoner ikke bare sørger for likelønn, men også for å forbedre trenings- og spillemiljø for landslagsspillere, sier hun.

Forbundet skriver at avtalen varer til 2028. Lagene skal dele på diverse fremtidige kommersielle goder, som tilsier TV-penger og sponsor- og billettinntekter.

(©NTB)