Menu
Erik Sviatchenko og FC Midtjylland skal snart spille en svært uvanlig fotballkamp. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix

Historisk kamp nærmer seg i dansk fotball: For et BIL-lettsalg for FC Midtjylland

Den danske fotballklubben FC Midtjylland har startet salget av bil-billetter til den mye omtalte drive-in-kampen. Og parkeringsplassen fylles fort opp.

Av NTB | 21.05.2020 14:02:53

Medisin og helse: – For et BIL-lettsalg, skriver avisen Ekstra Bladet i sin dekning av saken.

Klubben har åpnet opp for at fans kan følge hjemmeoppgjøret i den danske Superligaen mot Horsens 1. juni fra parkeringsplassen utenfor stadion i Herning. Der settes det opp tre storskjermer. Den største er på 100 kvadratmeter. Så kan tilhengerne få inn kommentatorlyden på bilradioene.

Tirsdag åpnet salget til sesongkort-innehaverne, og i løpet av noen timer var vel 1000 av 2000 tilgjengelige plasser revet vekk.

Grepet fra klubben har skapt medieomtale i hele verden. En rekke internasjonale medier har akkreditert seg til oppgjøret, men har bare bedt om å få jobbe utenfor stadion.

Dersom alle de 2000 plassene selges ut, kan FCM sette «tilskuerrekord» ifølge Ekstra Bladet. Med fire-fem personer i hver bil, vil det kunne overstige antall tribuneplasser inne på stadion.

– Dersom dette blir en suksess, så må vi vurdere om vi skal gjenta det. Men det viktigste er å skyte den danske superligaen i gang, sier Jørgensen.

FCM leder serien suverent foran Ståle Solbakkens FC København.

– Det er alt utenfor banen som er interessant, sier FCMs kommersielle direktør Jacob Jørgensen til Ekstra Bladet.

(©NTB)

Flere nyheter: