Menu
President Donald Trump har høyere oppslutning på meningsmåling enn noensinne, til tross for at mange mener at han for seint innså hvor farlig koronaviruset kunne være. Foto: AP / NTB scanpix

Historisk høy oppslutning om Trump

Oppslutningen om president Donald Trump er historisk høy i USA, selv om mange mener at han tidligere burde ha innsett hvor hardt koronaviruset ville ramme.

Av NTB | 27.03.2020 17:16:40

Politikk: USA er nå globalt episenter for koronapandemien, og landets sykehus viser seg å være dårlig rustet til å ta imot de mange som blir syke av viruset. Landet har flest smittede i verden, og stadig flere dør.

58 prosent av de spurte i en meningsmåling utført for Washington Post og ABC News mener at presidenten reagerte for seint, men partiskillet er tydelig.

86 prosent av demokratene mener Trump burde ha innsett alvoret tidligere, mens 75 prosent av republikanerne mener at han fra første stund har gjort en god jobb.

På spørsmål om hvordan de generelt vurderer Trumps innsats som president, er 48 prosent fornøyd og 46 prosent misfornøyd.

Oppslutningen om Trump på denne målingen er dermed høyere en noensinne siden han overtok som president for drøyt tre år siden.

(©NTB)

Flere nyheter: