Menu
Veronica Campbell Brown legger opp. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB

Historisk friidrettsstjerne legger opp

Den jamaicanske sprintstjernen Veronica Campbell Brown har klart noen ingen annen friidrettsutøver kan vise til. Nå er karrieren over.

Av NTB | 24.06.2021 09:53:53

Sport: 39-åringen offentliggjorde onsdag på sin Instagram-konto at hun legger opp. Beskjeden kom dagen før Campbell Brown skulle stilt til start i den jamaicanske friidrettsmesterskapet.

«Når jeg nå tar av meg piggskoene uten planer om å ta dem på igjen, gir denne jenta fra Clarks Town seg glad og fornøyd over et godt løp», het i uttalelsen fra veteranen.

«For en reise det har vært! Ved hjelp av Guds nåde har jeg klatret fra en småby i Trelawny, Jamaica, opp den suksessrike stigen til å bli en av de mest meritterte kvinnene i OL- og VM-historien», fortsetter hun.

Campbell Brown er den eneste friidrettsutøveren i historien som har vunnet medalje i fem strake OL. Hun fikk sin olympiske debut under sommerlekene i Sydney for 21 år siden. Der bidro hun til jamaicansk gull på 4 x 100 meter stafett.

Fire år senere vant hun 200-meteren og tok bronse på 100-meteren i Aten, og i Beijing i 2008 ble det nytt gull på den lengste distansen. I London i 2012 ble det bronse på 100 meter, mens det i 2016 ble sølv på den korte stafetten.

I alt har Campbell Brown tatt åtte olympiske medaljer. I VM-sammenheng har hun 13 medaljer, elleve av disse utendørs. 39-åringen ble verdensmester fem ganger.

I hjemlandet omtales som et av de fremste ikonene innen idretten noen gang. Det er besluttet at årets jamaicanske mesterskap avholdes i Campbell Browns ære.

(©NTB)

Flere nyheter: