Menu
Det er aldri tidligere registrert færre dødsfall på norske veier i årets to første måneder. Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB

Historisk få dødsfall på norske veier – fire døde i trafikken i februar

Fire menn døde i trafikken i februar, og så langt i år har sju personer mistet livet i trafikkulykker. Det er et historisk lavt tall.

Av NTB | 01.03.2022 11:50:39

Ulykker og naturkatastrofer: Ifølge Statens vegvesen er det aldri tidligere blitt registrert færre dødsfall på norske veier i årets to første måneder.

I samme periode i fjor døde ti personer i trafikken. For ti år siden mistet 16 mennesker livet i trafikken bare i februar.

– Norge er et av landene i verden der det er tryggest å ferdes på veiene. Sånn har det vært i mange år, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

– Men verdensmester er ikke noe man er, det er noe man må jobbe hardt for å gjøre seg fortjent til hver dag, påpeker hun.

Hun sier at sju fortsatt er for mange dødsfall, men at det lave tallet viser at arbeidet for å sikre en tryggere trafikk virker.

– Bedre føreropplæring, tryggere biler og sikrere veier er viktige faktorer som jevnt og trutt bringer oss i riktig retning, sier Ranes.

De fire dødsulykkene i februar skjedde i Nordland, Rogaland og i Vestfold og Telemark. To av ulykkene var frontkollisjoner, og de to andre var utforkjøringer.

– Hvert eneste dødsfall i trafikken er en fryktelig hendelse for de etterlatte. Vi håper derfor at tallene på omkomne fortsetter å synke i 2022, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

(©NTB)

Flere nyheter: