Menu
Tiril Eckhoff jubler etter en seier tidligere i mars, lørdag vant hun igjen: Både jaktstarten i Nove Mesto og verdenscupen sammenlagt. Lubos Pavlicek / CTK via AP / NTB

Historisk Eckhoff-jubel: – Dette er så deilig. Er det sant?

Tiril Eckhoff gikk alene fra start, tok sesongens tolvte seier, satte norsk rekord og vant verdenscupen sammenlagt på en historisk jubeldag i Nove Mesto.

Av NTB | 13.03.2021 18:23:26

Sport: Eckhoff gliste fra øre til øre fra siste skyting til hun gikk i mål som vinner av jaktstarten, og dermed også verdenscupen sammenlagt.

– Dette er veldig deilig. I dag måtte jeg jobbe med meg selv. Det er ikke så lett å være favoritt. Det kommer negative tanker, som at jeg skal bomme tre på siste skyting, sa Eckhoff til NRK.

Eckhoff har sett ut som stabiliteten selv de siste rennene.

– Jeg er så fornøyd i dag. Det er ikke så stabilt inne i mitt eget sinn iblant, jeg er opp og ned. Hvis du ser de første skirennene mine i vinter, var det en 80.-plass eller noe sånt. Jeg er glad jeg klarte å snu dette. Er det sant?

Så ille var det ikke, men Eckhoff åpnet sesongen som nummer 67 og 43. Siden har seirene rent inn.

Totalt har Eckhoff nå 25 verdenscupseirer.

Rekorden for antall seirer i en sesong er Magdalena Forsbergs 14. Eckhoff kan nå 15 hvis hun gjør storeslem i de tre siste rennene i Sverige. Johannes Thingnes Bø har rekorden blant mennene med 16

I fjor ble Eckhoff nummer to i verdenscupen sammenlagt bak italienske Dorothea Wierer. Nå er hun verdenscupvinner etter 23 av 26 renn denne sesongen.

Eckhoff har slitt på stående. Lørdag blaffet hun ned fem blinker på første forsøk. Også på andre forsøk var Eckhoff iskald og skjøt fullt hus.

Det ble dermed en historisk og klar seier, kronet med 20 fulltreffere.

I mål var Eckhoff 34,6 sekunder foran Dzinara Alimbekava, mens Franziska Preuss sikret tredjeplassen så vidt foran Marte Olsbu Røiseland.

Ida Lien ble nummer 12, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 24 og Karoline Knotten nummer 35.

Seieren er hennes tolvte denne sesongen, like mange som Ole Einar Bjørndalen klarte på sitt beste. Ingen norsk kvinne har klart det samme, Tora Bergers rekord var på elleve.

På jaktstarten i Nove Mesto var det aldri noen tvil. Eckhoff startet først etter sprintseieren og måtte gå sitt eget løp. Det gjorde hun med stil. Eckhoff startet 6,1 sekunder før Denise Herrmann, etter to feilfrie liggende skytinger var ledelsen på et halvminutt.

Flere nyheter: