Menu
Jessie Diggins var på gråten etter at hun vant Tour de Ski. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Historisk Diggins i tårer etter Tour de Ski-triumfen: – Føles ikke virkelig

Jessica Diggins ble nummer to på den siste etappen og vant Tour de Ski sammenlagt. Etterpå var amerikaneren full av følelser.

Av NTB | 10.01.2021 16:08:39

Sport: – Dette er helt sykt. Det har vært et mål hele karrieren, men det føles ikke virkelig ennå. Det er så mange fantastiske folk som har hjulpet meg på veien, og mange som heier meg fram rundt i hele verden. Det føles fantastisk, sa Diggins til NRK.

For selv om det var Ebba Andersson som levde opp til favorittstemplet og vant Tour de Skis siste etappe opp Alpe di Cermis i Val di Fiemme, var det Diggins som vant sammenlagt.

– Touren er så tøff, og du må levere bra hver eneste dag. Vi har hatt fantastiske ski hver eneste dag og en positivitet i laget. Det er grunnen til at vi klarte det, la hun til.

Diggins ble liggende lenge i målområdet, og tårene rant for amerikaneren etter at Tour de Ski-bragden var et faktum. Hun overtok sammenlagtledelsen etter den andre etappen og så seg aldri tilbake.

Hun er den første amerikaneren som vinner touren. I tillegg er 29-åringen første vinner som ikke er fra Norge siden 2012/13-sesongen.

– Det er først og fremst stort for meg, for det har vært en mental kamp etter at jeg klarte å hente meg inn etter den dårlige starten, sa svensken til NRK etter etappetriumfen.

Franske Delphine Claudel imponerte stort opp slalåmbakken og ble nummer tre, 32,6 sekunder bak Andersson.

Ned til den russiske toeren Julija Stupak, som ble nummer fire på søndagens etappe, var det godt over ett minutt.

Etappeseieren var Anderssons første i verdenscupen. Diggins prøvde febrilsk å hente inn svensken på tampen, men Andersson holdt unna og var i mål 9,2 sekunder foran Diggins.

(©NTB)

Flere nyheter: