Menu
Jessica Diggins jubler etter å ha vunnet Tour de Ski sammenlagt. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Historisk Diggins i tårer etter sammenlagtseier i Tour de Ski

Svenske Ebba Andersson var best opp monsterbakken i det siste Tour de Ski-rennet søndag. Jessica Diggins ble nummer to og vant touren sammenlagt.

Av NTB | 10.01.2021 13:53:11

Sport: Andersson levde opp til favorittstemplet foran den siste etappen av Tour de Ski. Hun rykket fra konkurrentene etter drøyt halvgått løp.

Etappeseieren var hennes første i verdenscupen. Diggins prøvde febrilsk å hente inn svensken på tampen, men Andersson holdt unna og var i mål 9,2 sekunder foran Diggins.

– Det er først og fremst stort for meg, for det har vært en mental kamp etter at jeg klarte å hente meg inn etter den dårlige starten, sa svensken til NRK etter etappetriumfen.

Likevel var det en amerikaner som hadde størst grunn til å juble på toppen av Alpe di Cermis. Diggins vant touren sammenlagt på overlegent vis. Ned til den russiske toeren Julija Stupak, som ble nummer fire på søndagens etappe, var det godt over ett minutt.

Diggins ble liggende lenge i målområdet, og tårene rant for amerikaneren etter at Tour de Ski-bragden var et faktum. Hun overtok sammenlagtledelsen etter den andre etappen og så seg aldri tilbake.

Hun er den første amerikaneren som vinner touren. I tillegg er 29-åringen første vinner som ikke er fra Norge siden 2012/13-sesongen.

Franske Delphine Claudel imponerte stort opp slalåmbakken og ble nummer tre, 32,6 sekunder bak Andersson.

(©NTB)

Flere nyheter: