Menu
Den østerrikske legenden Marcel Hirscher våget seg onsdag utfor den legendariske utforløypa i Kitzbühel for første gang, som prøvekjører. Her er han under VM i Åre i 2019, samme år han la opp. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Hirscher kjørte Die Streif for første gang

Aleksander Aamodt Kilde noterte bestetid, men det var Marcel Hirscher alle snakket om etter onsdagens utfortrening i Kitzbühel.

Av NTB | 19.01.2022 17:51:08

Sport: Den østerrikske alpinlegenden, som la opp i 2019, våget seg for aller første gang utfor den beryktede utfortraseen. Det gjorde han som prøvekjører.

– Nå er det alvor. Tiden er inne for å kjøre Die Streif, meldte Hirscher på sosiale medier rett før han satte utfor, med et bilde av seg selv ved start.

– Å beseire denne løypa har lenge stått på lista over ting jeg ønsker å oppnå.

Hirscher vant verdenscupen sammenlagt hele åtte ganger og noterte hele 67 seirer i verdenscuprenn, men han holdt seg unna de tøffeste utforløypene.

Hans manager opplyser til ORF at 32-åringen akter å være prøvekjører alle fire dager i Die Streif. Det er ny trening torsdag, mens det er verdenscuprenn både fredag og søndag.

Egentlig skulle vært utfor fredag og lørdag, men varsel om kraftig snøvær lørdag har gjort at det blir slalåm lørdag og utfor søndag i stedet for omvendt.

(©NTB)