Menu
Spanske Juan Pedro López forsvarte ledertrøyen sin i Giro d'Italia. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / AP / NTB

Hindley vant første fjellprøve i Giroen – tøft for Foss

Australieren Jai Hindley var raskest i spurten om etappeseieren på den første fjelletappen i årets Giro d'Italia. Juan Pedro López beholdt den rosa ledertrøya.

Av NTB | 15.05.2022 17:46:24

Sport: Eneste nordmannen i feltet, Tobias Foss, fikk problemer med å holde seg i hovedfeltet og måtte slippe to mil før mål og den avsluttende stigningen. Hans sammenlagtambisjoner ble betydelig svekket. Han rullet i mål på 52.-plass og var hele 22.14 minutter bak vinneren.

Sammenlagt er han nummer 38 og har 24.42 minutter opp til teten.

Søndag hadde Giro-rytterne den første skikkelige fjelletappen. Den var på 191 kilometer og gikk fra Isernia til Blockhaus i fjellpartiene øst for Roma. På den avsluttende stigningen var det sammenlagtfavorittene som presenterte seg med den colombianske klatreeksperten Richard Carapaz i spissen. Franske Romain Bardet fulgte nærmest i seierskampen mot Hindley, mens Carapaz tok tredjeplassen.

Mikel Landa, João Almeida og Domenico Pozzovivo var også med i spurten. Hindley ble nummer to i Giroen i 2020.

Juan Pedro López måtte slippe på tampen, men klarte å holde sitt eget tempo og forsvarte sin rosa ledertrøye. Han topper 12 sekunder foran Almeida og 14 sekunder foran Bardet.

Lillehammer-syklisten Foss så ikke bra ut da han kjempet i enden av hovedfeltet. Heller ikke hans lagkamerater i Jumbo-Visma-laget hang med i sluttfasen.

(©NTB)