Menu
Atle Berge Ølen Betong
Foto: Privat/ Facebook

Hevder han ble forsøkt vervet som spion

Atle Berge fra Ølen hevder han ble forsøkt vervet som informant av den norske etterretningstjenesten. Nå beskylder han etterretningstjenesten for å ha ødelagt for hans forretningsvirksomhet i Russland

Av Tomas Johannessen | 25.04.2018 09:41:15

Etterretning og spionasje: Atle Berge (66) er direktør i Ølen Betong, som på 2000-tallet bygde opp en søsterbedrift i Murmansk, skriver Nordlys. Berge hevder nå at han ble forsøkt vervet av den norske etterretningstjenesten flere ganger. Han hevder også at han fikk besøk av etterretningstjenesten to ganger i Ølen.

Pågrepet i Russland og truet med sprøyter
Berge ble pågrepet av russiske FSB-agenter i 2006 og beskyldt for å være spion. Agentene skal ha tatt han med til et kontor og truet han med sprøyter for å få frem sannheten. Det hele endte med at Berge ble utvist fra Russland i 10 år.

Vurderer søksmål mot staten
Berge har vært i kontakt med norske myndigheter om saken, men har erfart at ingen bryr seg. Tidligere utenriksminister Børge Brende skrev i et tilsvar at han skulle engasjere seg, men Berge har ikke hørt noe.

Han har nå engasjert norsk advokat og vurderer å gå til søksmål mot etterretningstjenesten og staten.

Forsvarsdepartementet er taus

Pressevakt Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet sier til avisen at de ikke kommenterer hvem eller om noen har hatt oppdrag for E-tjenesten.