Menu
Storbritannias dronning Elizabeth vil at hertuginne Camilla får tittelen dronning når prins Charles en dag blir konge. Her er de to fotografert i 2013. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Hertuginne Camilla skal bli dronning når Charles blir konge, sier dronning Elizabeth

Storbritannias dronning Elizabeth vil at hertuginne Camilla får tittelen dronning når prins Charles en dag blir konge.

Av NTB | 05.02.2022 23:35:31

kuriosa og kjendiser: Det er mitt «inderlige ønske» at Camilla blir kjent som dronning når Charles tar over, sier dronningen. Det sier hun i forbindelse med markeringen av de 70 årene hun har sittet ved tronen.

Avgjørelsen vil forme det britiske kongehusets framtid. Når Charles blir konge, vil Camilla krones ved hans side.

– Jeg vil bruke anledningen til å takke dere alle sammen for all støtten. Jeg er evig takknemlig for lojaliteten og kjærligheten dere fortsetter å gi meg, sa dronningen.

– Og når min tid er over og min sønn Charles blir konge, vet jeg at dere vil gi ham og hans kone Camilla den samme støtten som dere har gitt meg. Og det er mitt inderlige ønske at, når den tid kommer, Camilla blir kjent som dronning når hun fortsetter å tjene kongehuset, sa hun videre.

Det var fra før ventet at Camilla ville få tittelen «Princess Consort»– prinsessegemalinne – når Charles ble konge. Regjerende britiske kongers koner har tidligere vært omtalt som «Queen Consort», en tittel som dronning Elizabeth nå åpner for at Camilla også får.

(©NTB)

Flere nyheter: