Menu
Hertha Berlin-spiller Dedryck Boyata kysser Marko Grujic lørdag. Det har skapt sterke reaksjoner. Foto: Thomas Kienzle/AFP pool via AP / NTB scanpix

Hertha-spiller kysset medspiller – skapte smitterabalder i storseier

Hertha Berlin-spiller Dedryck Boyata brøt de strenge smittevernreglene da han plantet et kyss i ansiktet til en lagkamerat i 3-0-seieren over Hoffenheim lørdag.

Av NTB | 16.05.2020 19:47:44

Sport: Meget strenge restriksjoner lå til grunn for at spillerne i Bundesliga lørdag ble gitt grønt lys til å restarte sesongen. Blant annet skulle scoringer i høyden feires i form av «kort kontakt med albue eller føtter».

Da Hertha Berlin, med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen, slo Hoffenheim overbevisende 3-0, oppsto imidlertid en episode som ikke var i tråd med den formuleringen.

I forbindelse med den ene av de tre scoringene la nemlig Hertha-spiller Dedryck Boyata hendene rundt hodet til lagkamerat Marko Grujic og plasserte et kyss på hodet hans.

Flere tyske medier, blant dem hovedstadsavisen Berliner Zeitung, fastslår at Hertha-spillerne jublet for scoring «uten å holde avstand». Avisen trykker også bilder av andre spillere som feirer uten noen tegn til distansering.

Hertha-trener Bruno Labbadia forsvarte episoden etter kampen.

– Faktum er at dette er en del av fotballen. Vi har blitt testet så mange ganger at vi kan tillate dette, sa han.

– Dersom du ikke kan feire lenger, bryter alt sammen. Jeg er bare glad for at laget hadde en grunn til å juble i dag, tilføyde Labbadia.

Hertha Berlin har også i oppkjøringen til lørdagens fotball-restart skapt overskrifter for brudd på smittevernreglene. Stjernespilleren Salomon Kalou ble nylig suspendert etter at han filmet seg selv og andre spillere mens de blant annet håndhilste i garderoben.

Videoen med seansen, der også andre smittevernregler brytes ble, postet på Facebook. Den skapte stor oppstandelse også i det politiske miljøet.

Erling Braut Haaland og lagkameratene i Borussia Dortmund feiret på sin side scoring med klar distanse i 4-0-seieren over Schalke lørdag. Haaland scoret det første målet og jublet i god avstand til medspillerne sine.

Episoden ble fanget av en fotograf og skapte overskrifter både i tysk og internasjonal presse etter kampen.

Et selvmål av Hoffenheims Kevin Akpoguma samt scoringer av Vedad Ibisevic og Matheus Cunha sørget for 3-0-seier til Hertha.

(©NTB)

Flere nyheter: