Menu
Denise Herrmann-Wick vant i Hochfilzen torsdag. Foto: Andreas Schaad / AP / NTB

Herrmann-Wick sikret norsk trenertriumf i Hochfilzen: – Kult å ha ham der

Denise Herrmann-Wick, som trenes av norske Sverre Olsbu Røiseland, vant skiskyttersprinten i østerrikske Hochfilzen torsdag. Karoline Knotten ble nummer åtte.

Av NTB | 08.12.2022 15:26:52

Sport: Knotten skjøt fullt hus på begge skytingene og gikk inn til en solid plassering. Hun var 41 sekunder bak vinneren Herrmann-Wick. Tyskeren er regjerende OL-mester på normaldistanse og trenes av norske Sverre Olsbu Røiseland. Han er gift med den norske stjernen Marte Olsbu Røiseland.

– Det var interessant hvordan han kom inn og endret på skytetreningen. Den fysiske treningen var ikke så forskjellig. Det er veldig kult å ha ham der, sa Herrmann-Wick til NRK.

Olsbu Røiseland ble trener for de tyske skiskytterkvinnene i april. Da kom han fra en fem år lang avtale med det norske skiskytterforbundet. Han tok over etter at Florian Steirer var ferdig etter fire år i jobben.

Tsjekkiske Marketa Davidova tok annenplassen, mens Julia Simon (Frankrike) ble treer.

– Det var en skikkelig dårlig dag. Det var kjipt i løypa, og jeg hadde ingenting å gå med, sa Tandrevold.

Hun fikk en kjempestart på verdenscupsesongen med en 2.-plass på normaldistansen i finske Kontiolahti sist uke.

Verken Karoline Erdal, Emilie Kalkenberg, Ida Lien eller Ragnhild Femsteinevik kom seg inn blant topp 20. Erdal skjøt feilfritt, men det gikk ikke fort nok i sporet toil å kjempe om de beste plasseringene.

– Jeg går jo bare som en bambi på isen. Det går fremover, men det er jækla tungt, sa Erdal.

Norskbelgiske Lotte Lie skjøt ti treff og endte på 15.-plass.

Lørdag er det jaktstart basert på torsdagens resultater, mens 4 x 6 kilometer stafett venter søndag.

Verken Marte Olsbu Røiseland eller Tiril Eckhoff er på plass i Hochfilzen. Tidligere denne uken ble det klart at Røiseland ikke skal konkurrere før tidligst i januar.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt ni treff og greide ikke ta igjen den ene bommen i sporet i palljakten. Hun ble nummer 13.

Den tidligere langrennsløperen Anamarija Lampic verdenscupdebuterte med en femteplass. Sloveneren bommet tre ganger, men hadde en svært god fart i sporet der hun gled inn 35 sekunder bak Herrmann-Wick.

(©NTB)

Flere nyheter: