Menu
Ståle Solbakken jubler etter at Montenegro var slått i VM-kvalifiseringskampen i Podgorica. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

Herlig slutt på vanskelig samling for Solbakken

Ståle Solbakken la ikke skjul på sin glede da borteseieren mot Montenegro var i havn tirsdag. Nå er veien mot VM-sluttspill mye mer overkommelig.

Av NTB | 30.03.2021 23:36:35

Sport: – Det viktigste er at vi lever. Lenge var det veldig bra, men vi sprakk opp litt fordi spillerne ble slitne i den tredje kampen på sju dager. Det var deilig å se at de hadde offerviljen og den mentale robustheten som skulle til mot slutten, sa han til TV 2.

Med tap kunne Norge vært helt hektet av, men nå er laget ett poeng bak lederlaget og med alt å spille for i de sju gjenstående kampene. Solbakken tror laget vil stå bedre rustet i høst.

– Det har vært en skikkelig vanskelig og intens uke, med nytt trenerteam som aldri hadde hilst på spillerne før vi kom hit. Noen er det blitt mye nytt for, sannsynligvis litt for mye, sa han.

– For meg var det en liten overraskelse at det var så mye nytt i det vi presenterte.

Solbakkens lag spiller rent soneforsvar, og det var nok noe av det flere spillere slet litt med.

– Fordi kampene kom så tett var det maks 15 minutter taktisk trening med litt speed foran hver kamp. Mandag gjorde vi nesten ingenting på grunn av belastningen, og vi så det det siste kvarteret da 4-5 av dem hadde krampetendenser, sa han til TV 2.

Nå gleder han seg til junisamlingen der det blir to landskamper å bruke til øving.

– Jeg har savnet å trene i fart, men vi kunne ikke tømme kreftene. Når kvalifiseringen fortsetter i september skal vi ha kommet lenger, og mot Nederland på Ullevaal blir det forhåpentligvis uten ansiktsmasker og med fullt hus.

(©NTB)

Flere nyheter: