reklame for smiaa
Menu
Landslagstrener Thorir Hergeirsson og Silje Solberg under en treningsleir i Norge i juni. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Hergeirsson må vente videre: Solberg ikke på plass i Danmark

Silje Solberg har ikke sluttet seg til den norske EM-troppen i håndball og er fortsatt i Ungarn. Der venter nye koronatester for henne.

Av NTB | 24.11.2020 10:38:18

Sport: Györ-keeperen avla en positiv koronaprøve tidligere i november og har vært i karantene en periode etter dette. Hun skal testes på ny i Ungarn tirsdag.

Det får NTB opplyst fra EM-troppen som er installert i Danmark.

– Silje er i bedring. Hun skal ta tester i dag (tirsdag). Svarene på disse vil gi en pekepinn på hva som skjer videre. Vi følger opp dag for dag, sier landslagslege Anne Froholdt til NTB.

Klubbledelsen i Györ har ikke svart på NTBs henvendelser om Solberg tirsdag.

Moa Högdahl blir neste spiller inn på det norske spillerhotellet i Danmark. Hun sjekker inn i løpet av tirsdagen. Hun blir den 19. av 20.

Silje Solberg er den soleklare førstekeeperen for Norge, men det er nå mye uklart rundt henne og om hun i det hele tatt rekker EM-åpningen torsdag neste uke.

Rikke Granlund (Esbjerg) står som målvaktreserve for Norge. Det er ikke helt utenkelig at hun er med i kamptroppen mot Polen i EM-premieren neste uke.

Den polske troppen har vært svært hardt rammet av koronasmitte i oppkjøringen til mesterskapet.

Norge møter Danmark i to testkamper (onsdag og torsdag) i Vejle.

Veronica Kristiansen, som også spiller i den ungarske klubben, har også vært smittet av viruset, men er friskmeldt og på plass i Danmark.

Emily Stang Sando er den andre keeperen i den norske troppen på 16. Hun spiller i den tyske klubben Bietigheim.

(©NTB)

Flere nyheter: