Menu
Nora Mørk og flere andre stjerner får landslagsfri. Foto: Annika Byrde / NTB

Hergeirsson gir stjernene fri – gir nye ansikter sjansen

Nora Mørk og en rekke andre norske klassespillere får fri når håndballjentene møter Nord-Makedonia til dobbeltkamp i slutten av april.

Av NTB | 01.04.2022 14:34:32

Sport: De to kampene er de siste i EHF EURO Cup. Turneringen er et tilbud til lagene som allerede er kvalifisert til EM-sluttspillet i november.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har gitt mange av de etablerte spillerne fri til møtene med Nord-Makedonia. Han tar i stedet med seks debutanter og flere nye spillere til den kommende samlingen.

– Etter et krevende landslagsår med tre mesterskap på 13 måneder, har vi i trenerteamet valgt å gi flere av våre sentrale spillere fri fra samlingen i april og kampene mot Nord-Makedonia. Samtidig gir det oss mulighet til å slippe til noen av VM-spillerne i litt mer sentrale roller i disse to kampene, sier landslagssjefen.

– Vi har valgt å ta med noen unge rekruttjenter med spennende framtidspotensial. To kamper mot Nord-Makedonia er en god test for dem. Parallelt har vi en spennende gjeng med rekrutter samlet i Oslo til trening og innføring i landslagets spill og metoder, tilføyer han.

Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti), Helene Gigstad Fauske (Brest Bretagne), Kristina Sirum Novak (Sola), Kristine Breistøl (Esbjerg), Karine Emilie Dahlum (Vipers), Thale Rushfeldt Deila (Molde), Anniken Obaidli (Storhamar).

Kantspillere: Malin Aune (CSM Bucuresti), Emilie Hovden (Storhamar), Sunniva Amalie Næss Andersen (Vipers), Rikke Larsen Øyerhamn (Tertnes).

Linjespillere: Ane Cecilie Høgseth (Storhamar), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Maren Aardahl (Odense).

Målvakter: Rikke Granlund (Chambray Touraine HB), Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Eli Raasok (Storhamar).

(©NTB)

Flere nyheter: