Menu
De norske skiskytterherrene var strålende fornøyde med nok et gull i samlingen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Her står de norske skiskytterne med stafettgullet: – Satt langt inne

Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen tok imot gullet fra skiskytterstafetten under medaljeseremonien onsdag.

Av NTB | 16.02.2022 13:41:57

Sport: Langt ute i stafetten så det ut som Norge var sjanseløs i gullkampen, men etter at ROCs Eduard Latypov sviktet totalt på siste stående, sikret Christiansen seieren med fem strake treff.

Norge havnet bakpå tidlig etter at Lægreid måtte gå strafferunde på første etappe. Han fryktet at han hadde ødelagt Norges sjanser og var derfor ekstra glad og lettet over gullet dagen derpå.

– Man sier gjerne at det er et helt vanlig skirenn, men det er jo ikke det, det er jo OL. Det er den største arenaen du kan prestere på, og det er bare helt vanvittig kult å ta den gullmedaljen, sa Lægreid til Discovery.

– Det er OL bare hvert fjerde år, så det å gripe sjansen den ene dagen man kanskje får i løpet av karrieren til å ta det gullet sammen med laget … vi merker jo det. Det var veldig stort å ta det gullet som lag. Det er ekstra stas, sa Christiansen.

På jaktstarten sørget sistnevnte for sølv, og på stafetten hentet Thingnes Bø inn over et minutt på sin tredje etappe og ga Norge en sjanse til gull.

– Vi liker å vinne. Vi er nok oppvokst, oppdratt og har terget hverandre til at det kun er seier som gjelder, men vi hadde nok vært fornøyd med medalje her. At den skulle bli så gullfarget satt langt inne, men desto deiligere når vi klarer det, sa Tarjei Bø.

Stafetten blir omtalt som kanskje den mest dramatiske noensinne.

– Det er iallfall en av dem, men man glemmer fort andre ganger det har vært dramatisk. Men det er klart, i et OL og siste skyting med alt som skjedde er det garantert topp tre. Vi kommer til å huske denne for alltid, sa Thingnes Bø.

Røiseland har også vært en medaljegrossist på kvinnesiden, der hun vant gull på sprinten og jaktstarten, samt bronse på normaldistansen. Tiril Eckhoff sikret bronse på jaktstarten, men bommet flere ganger da Norge endte på den sure 4.-plassen på onsdagens stafett.

De får dermed ikke være på pallen når Sverige mottar gullmedaljene sine torsdag. På kvinnesiden stakk ROC av med sølvet og Tyskland med bronsen.

Bare fellesstarten gjenstår på både herre- og kvinnesiden. Mennene skal først ut på 15 kilometer fredag, før kvinnene avslutter OL med 12,5 kilometer lørdag.

De mannlige skiskytterne har tatt medaljer i alle øvelsene så langt i OL. Thingnes Bø sikret bronse på normaldistansen, før det ble seier på sprinten for samme mann, med storebror Tarjei Bø som bronsevinner.

I tillegg til alle seirene på herresiden, vant brødrene Bø OL-gull på stafetten for blandet lag sammen med Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

Flere nyheter: