Menu
Langrennssjef i Norges Skiforbund Espen Bjervig tar en hurtigtest seg sammen med flere norske utøvere før reise med charterflyet (SK7049) til Beijing. To langrennsløpere har testet positiv for korona og må dermed utsette reisen til vinterlekene i Kina. Foto: Heiko Junge / NTB

Her koronatestes idrettstoppene før avreise til Beijing-OL

Det første charterflyet med norske OL-deltakerne letter torsdag kveld fra Gardermoen. Ved ankomst til flyplassen ventet obligatorisk koronatesting.

Av NTB | 27.01.2022 16:51:33

Sport: Blant de første som ankom Gardermoen for å sjekke inn var langrennssjef Espen Bjervig og langrennslandslagets pressekontakt Gro Eide. I ankomsthallen ventet helsepersonell med hurtigtester.

Dersom noen av testene skulle være positive, må det tas en påfølgende PCR-prøve.

Blant utøverne som skal være med flyet er skiskytterstjernene Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff. Også curlinglandslaget skal være med i det som er det første av to charterfly som går til Beijing fra Gardermoen de kommende dagene.

Fly nummer to letter kommende mandag.

Curlingutøverne er blant de første norske utøverne som skal i aksjon under Beijing-OL. Mixedlaget med Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien skal gjøre unna sine to første kamper allerede før OL-ilden tennes i Kina 4. februar.

Det var også meningen at de 16 uttatte langrennsløperne skulle vært med på torsdagens fly, men koronasmitte hos sprintlandslagstrener Arild Monsen og kvinneløperne Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har tvunget fram endringer i reiseplanen.

Også de norske skøyteløperne med Sverre Lunde Pedersen i spissen skal komme til Gardermoen for å sette kursen mot Kina torsdag kveld.

|

(©NTB)

Flere nyheter: