Menu
Eivind Henriksen med bronsemedaljen rundt halsen etter VM-finalen i slegge i Eugene lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Henriksen tok historisk VM-bronse i slegge: – Vet jeg hadde mer inne

Eivind Henriksen hanket inn Norges første VM-medalje i slegge med det tredje lengste kastet i lørdagens sleggefinale i Eugene. Igjen vant polske Pawel Fajdek.

Av NTB | 16.07.2022 23:20:42

Sport: Det var Henriksens andrekast på 80,87 meter som ga norsk bronse. Han utgjorde pallen med de polske kjempene Fajdek (81,98) og Wojciech Nowicki (81,03).

Medaljen kom et snaut år etter at Tjalve-mannen smått sensasjonelt tok OL-sølv og satte norgesrekord på 81,58. Bronsekastet i Eugene er det nest lengste Henriksen har hatt i karrieren.

Etterpå sto han likevel igjen med blandede følelser.

– Det er litt spesielt, for jeg kjente meg egentlig ikke veldig bra. Jeg bommet ganske heftig på det lengste kastet mitt. Jeg fant ikke helt «feelingen», men jeg er veldig glad for at det resulterte i denne, sa Henriksen til NRK og viste fram tidenes første norske VM-medalje i slegge.

– Det var fryktelig jevnt. Heldigvis hadde jeg marginene på min side, sa Henriksen.

I intervjuet med NRK kom det også fram at han hadde slitt med sykdom i dagene før mesterskapet. Henriksen var febersyk, men det dreide seg ikke om korona.

– Jeg føler meg litt tom innvendig, for jeg vet at jeg hadde mer inne i dag. Det var ingen supergod følelse slik det var i OL i fjor, sa Henriksen.

Ingen kunne stoppe VM-kongen Fajdek fra å ta sitt femte strake gull. Nærmest var landsmannen Nowicki, som ble olympisk mester foran Henriksen.

31-åringen åpnet sleggefinalen på 78,89. Så kom prestasjonen han egentlig ikke var fornøyd med, men som skulle holde til edelt metall. Deretter fulgte et dødt kast, mens de tre siste forsøkene ga 75,55, 77,74 og 78,19.

Selv om medaljemålet ble innfridd, var det ingen eufori å spore hos bronsevinneren.

(©NTB)

Flere nyheter: