Menu
Eivind Henriksen sikret seg sitt første EM-gull i slegge i München torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Henriksen sikret EM-bronse i slegge: – Ble veldig overrasket

Sleggekaster Eivind Henriksen tok bronse med et kast på 79,45 meter under friidretts-EM i München torsdag. Det er hans andre mesterskapsmedalje denne sommeren.

Av NTB | 18.08.2022 22:30:58

Sport: Henriksen kom til mesterskapet på tross av at han har slitt med hjerteflimmer, og tok seg til EM-finalen med et kast på 77,27 meter.

I finalen slo han til med 79,45 meter, noe som sikret ham bronse. 31-åringen har en personlig rekord på 81,58. Det var hans første medalje i EM.

Etterpå fortalte han at han «egentlig ikke» hadde troen på medalje.

– Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk ut det ene kastet og at ingen gikk forbi. Jeg hadde fryktelig vondt i knærne i dag så jeg er superfornøyd med bronse, sa Henriksen til NTB.

– Hva sier det om din evne til å prestere når det gjelder?

– Det sier at jeg er helt oppe i toppen og gjør de riktige tingene inn mot mesterskap, fortsatte bronsevinneren.

Med 78,18 og 77,00 i sine to siste kast, ble 79,45 hans lengste kast.

Polske Wojciech Nowicki vant med et kast på 82 meter. Ungarske Bence Halász fulgte på sølvplass med 80,92 meter.

Tidligere i sommer ble det VM-bronse i Eugene etter et kast på 80,87. Det var tidenes første norske sleggemedalje i et verdensmesterskap. Henriksen endte på pallen tross pågående hjerteflimmer.

I fjor tok han et sensasjonelt OL-sølv.

Henriksen kastet først dødt, før han fulgte opp med et annetkast på 77,60. 32-åringen kastet dødt igjen i sitt tredje forsøk, men økte lengden sin til 79,45 i kast fire.

Henriksen kastet i nettet i første omgang og så tydelig misfornøyd ut med underlaget. Det hadde regnet kraftig i minuttene før konkurransen, og det dryppet også litt underveis. Det stoppet ham ikke fra å sikre medalje.

(©NTB)

Flere nyheter: