Menu
Eivind Henriksen er klar for EM-finalen i slegge. Foto: Javad Parsa / NTB

Henriksen sikkert til sleggefinalen i EM – exit for Mardal

Eivind Henriksen (31) fikk inn et kvalikkast på 77,27 meter og er klar for torsdagens EM-finale i slegge. Mesterskapet er over for Thomas Mardal (25).

Av NTB | 17.08.2022 11:50:48

Sport: Norges medaljehåp hadde håpet å innfri det automatiske finalekravet (77,50) på første forsøk, men kom til kort med 23 centimeter.

Kastet var uansett mer enn godt nok. Det gjorde ingenting at Henriksens andreforsøk gikk rett i nettet. Da ga han seg for dagen og droppet det siste kvalifiseringskastet.

77,27 meter var fjerde lengst i Henriksens gruppe B. Totalt var han femte best foran finalen torsdag kveld. Der stiller det tolv mann.

– Det var egentlig et fint førstekast. Kontrollert, men litt for kort til å treffe den linjen som hadde gjort at jeg kunne pakket sakene med en gang. Jeg vurderte å gjøre det, for jeg visste at det kom til å holde, men jeg ville ikke være alt for «cocky». Så jeg tok et kast til, sa Henriksen til NTB.

Andrekastet omtalte han som «bare litt mislykket».

– Jeg ville prøve noe nytt. Det var en teknisk detalj og ingen stor dramatikk i det.

I fjor senket Henriksen norgesrekorden flere ganger på veien mot et uventet OL-sølv. Da stoppet han på 81,58.

Tidligere i sommer ble det VM-bronse i Eugene etter et kast på 80,87. Det var tidenes første norske sleggemedalje i et verdensmesterskap. Henriksen endte på pallen tross pågående hjerteflimmer.

Henriksen har en 6.-plass som toppresultat i EM (fra Berlin i 2018).

Tidligere i år greide Mardal 74,81, mens han har en personlig rekord på 76,74. Karrierebeste kom da han i fjor ble amerikansk studentmester.

Mardal endte nylig på 21.-plass i VM-debuten.

Lengst i kvalifiseringen var som vanlig de to polakkene Pawel Fajdek og Wojciech Nowicki. Den femdobbelte verdensmester Fajdek fikk 79,76 meter, mens Nowicki hadde 78,78.

Thomas Mardal i gruppe A var langt unna eget toppnivå i onsdagens kvalifisering. Gloppen-mannen åpnet svakt med et dødt kast, og deretter noterte han 68,55 og 68,56 meter. Han ble nummer 24 og var sist av dem som fikk tellende resultat.

(©NTB)