Menu
Eivind Henriksen slo sin egen mesterskapsrekord under sleggekonkurransen i NM lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Henriksen pangåpnet i sleggekonkurransen i NM – slo mesterskapsrekorden

Eivind Henriksen kastet slegga 80,17 meter i sitt første forsøk under friidretts-NM i Stjørdal. Det plasserer han på femteplass på årets verdensstatistikk.

Av NTB | 25.06.2022 15:31:33

Kuriosa og kjendiser: Kjempekastet knuste også hans egen mesterskapsrekord, som før årets NM var på 76,86. Den ble satt i Haugesund i 2019.

Henriksen tok et sensasjonelt OL-sølv i Tokyo i fjor sommer, der han slo sin egen norske rekord tre ganger på veien mot medaljen. Den norske rekorden lyder på 81,58.

Med kastet på over 80 meter i Stjørdal lørdag er Henriksen aktuell for å få kongepokalen under årets NM. Den deles ut til utøveren med det resultatet som står seg best internasjonalt.

Henriksen har ikke tidligere sikret kongepokalen.

Kun fire sleggekastere har nå kastet lenger enn den norske veteranen så langt denne sesongen. Verdensstatistikken toppes av den polske OL-gullvinneren Wojciech Nowicki, som matchet Henriksens karrierebeste med 81,58 i august.

Russiske Valerij Pronkin (81,12), polske Pawel Fajdek (80,56) og franske Quentin Bigot (80,55) har også fått slegga til å fly lenger enn Henriksens NM-kast.

Nordmannen hadde 78,23 som årsbeste før NM.

Sleggekonkurransen i Stjørdal pågår fortsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: