Menu
Eivind Henriksen slo sin egen mesterskapsrekord under sleggekonkurransen i NM lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Henriksen jakter kongepokal

Eivind Henriksen kastet 80,17 meter og vant sleggekonkurransen under friidretts-NM i Stjørdal. Det plasserer ham på femteplass på årets verdensstatistikk.

Av NTB | 25.06.2022 16:46:14

Kuriosa og kjendiser: Kjempekastet knuste også hans egen mesterskapsrekord, som før årets NM var på 76,86. Den ble satt i Haugesund i 2019.

– Det føles veldig bra. Jeg har hatt god progresjon i alle konkurranser jeg har hatt i år, og det begynner å nærme seg mesterskap. Formen begynner å komme, sa han til NTB.

I løpet av sommeren venter både VM og EM. Der er han klar på at han kan hevde seg.

– Det lover godt. Nå er det bare noen få uker igjen til VM hvor jeg skal være i toppform. Det gir gode svar når formen er stigende fram mot mesterskap, sa han og la til:

– Jeg vil gjøre som i fjor og ta medalje. Det hadde vært veldig gøy.

– Ja, vi får håpe det, sa han med et smil.

Henriksen sto over de to siste omgangene med en kjenning i kneet. Det var også svært varmt i Stjørdal lørdag.

– Jeg kjente litt i kneet på fjerdekastet, og da er det bedre å stå over de to siste. Det var varmt her i dag, og kroppen kokte veldig. Jeg var litt skjelven i hele kroppen, forklarte han.

Henriksen har ikke tidligere vunnet kongepokalen. Skal man tro Henriksen, kan kastet gi ham den første. Han vil imidlertid få konkurranse fra flere stavhopperne, der iblant Pål Lillefosse, Simen Guttormsen og Sondre Guttormsen.

– Det kan det. Det kommer an på hva gutta i stav gjør. Det er en veldig god søknad. Det avhenger helt hva de gjør, sa Henriksen.

Noen timer etter Henriksens gull hoppet Lillefosse 5,86 meter og slo sin egen norske rekord med én centimeter. Han er nå alene tredje best i verden i år og ser ut til å være en stor motkandidat til å få kongepokalen.

Kun fire sleggekastere har kastet lenger enn den norske veteranen så langt denne sesongen. Verdensstatistikken toppes av den polske OL-gullvinneren Wojciech Nowicki, som matchet Henriksens karrierebeste med 81,58 i august.

Russiske Valerij Pronkin (81,12), polske Pawel Fajdek (80,56) og franske Quentin Bigot (80,55) har også fått slegga til å fly lenger enn Henriksens NM-kast.

Nordmannen hadde 78,23 som årsbeste før NM.

Med kastet på over 80 meter i Stjørdal lørdag er Henriksen aktuell for å få kongepokalen under årets NM. Den deles ut til utøveren med det resultatet som står seg best internasjonalt.

Henriksen tok et sensasjonelt OL-sølv i Tokyo i fjor sommer, der han slo sin egen norske rekord tre ganger på veien mot medaljen. Den norske rekorden lyder på 81,58.

(©NTB)

Flere nyheter: