reklame for Sheiken Bowling
Menu
Henrik Kristoffersen under søndagens OL-renn i storslalåm. Foto: Luca Bruno, AP / NTB

Henrik Kristoffersen misset i finalen da Odermatt vant

Henrik Kristoffersen var med i gullkampen før finaleomgangen i storslalåm, men holdt på å kjøre ut og tapte masse på vei mot 8.-plass da Marco Odermatt vant.

Av NTB | 13.02.2022 09:11:21

Sport: Odermatt har vært vinterens suverene storslalåmkjører. Han noterte bestetid i første omgang tross en stor feil, men hadde fire konkurrenter mindre enn to tideler bak seg, blant dem Kristoffersen. Med nest beste tid i finaleomgangen trygget favoritten gullet.

Finaleløypa var stukket av Norges trener Michael Rottensteiner, men den felte Lucas Braathen før den også ble Kristoffersens bane. De to andre nordmennene kjørte ut i første omgang.

– Hadde det ikke vært for den feilen så ville jeg lett vært på pallen, om ikke enda bedre, sa Kristoffersen til Discovery.

– Jeg var litt stresset fordi jeg ikke kjørte så godt i henget, der det ristet og hakket ganske mye. Så kjørte jeg ganske bra ut på den første ordentlige flaten, men så traff jeg slaget som jeg visste var der. Da var det egentlig over.

Han er sikker på at han minst ville fått bronse om han hadde unngått det uhellet.

– Bronsevinneren var 1,15 bak, og jeg ville vært langt innenfor det. Kanskje ville jeg kommet høyere opp, men det får vi aldri vite.

Kristoffersen tapte noe til Kranjec helt fra start i finalen, men det var missen langt nede i løypa som sendte ham ut av medaljestriden.

Eneste norske OL-gull i storslalåm er fortsatt det aller første i disiplinen, Stein Eriksen i Oslo for 70 år siden. Kristoffersen fikk sølv i forrige OL, en av fem norske sølv- og bronsemedaljer i disiplinen siden 1992.

Odermatt har vunnet fire av vinterens fem verdenscuprenn i storslalåm. Kristoffersen er alene om å ha slått ham. Det gjorde han ved å kjøre seg opp fra 7.-plass og henvise sveitseren til 2.-plass i Alta Badia rett før jul.

Finaleomgangen ble utsatt en time og et kvarter fordi løypemannskapene måtte rydde unna snø etter det som skal ha vært det kraftigste snøfallet i OL-området på 13 år.

– Jeg tror ingen har kjørt en perfekt bra omgang. Marco gjorde feil, og jeg gjorde feil. Jeg la igjen en del etter den første langsvingen. Da jeg kom til mål, tenkte jeg at jeg ville være «happy» om jeg var mindre enn sekundet bak. Med bare 12 hundredeler er utgangspunktet veldig bra, sa Kristoffersen til Discovery.

– Jeg er glad for at jeg kom til mål. Jeg var i trøbbel høyt oppe i løypa, og jeg følte det som om jeg tapte mye der. Derfor kjørte jeg med høy risiko resten av veien, sa Odermatt til SRF i pausen mellom omgangene.

De to siste nordmennene kjørte ut i første omgang. Rasmus Windingstad kom på innerski og kjørte ut etter få sekunders kjøring. Et par minutter senere forsvant Atle Lie McGrath ut i samme port.

Windingstad sa at snøforholdene var helt annerledes enn i treningsløypene og at det var som å kjøre på glass.

54 av de 89 startende kom til mål i den første omgangen.

Zan Kranjec fra Slovenia kjørte seg opp fra 8.-plass og tok sølv med beste omgangstid i finalen. Han endte bare 19 hundredeler bak Odermatt. Bronsen gikk til franske Mathieu Faivre.

Kristoffersen var førstemann i aksjon i OL-rennet. Han gjorde feil underveis i snøværet, men tiden holdt til 4.-plass etter første omgang, 0,12 sekund bak lederen.

Lucas Braathen var på 12.-plass etter den første omgangen, men kjørte ut i finalen etter å ha hatt klar ledelse på første mellomtid.

(©NTB)