Menu
Henning Berg er ferdig i Kypros. Foto: Carina Johansen / NTB

Henning Berg ferdig i kypriotisk klubb

Henning Bergs tid som trener for den kypriotiske fotballklubben Omonia er over.

Av NTB | 28.02.2022 18:03:40

Sport: Det bekrefter klubben på sine nettsider mandag.

«Noen ganger i fotballen tar man vanskelige avgjørelser, som den med Henning Berg. Etter avslutningen av årets serie ble denne endringen vurdert til å måtte gjøres, med sikte på lagets konkurransedyktighet», heter det i meddelelsen.

Den kypriotiske ligaen deles i to etter 22 runder. Omonia endte denne sesongen på sjuendeplass av de tolv klubbene og skal dermed avslutte sesongen i nedrykksgruppen. Det var åpenbart ikke godt nok for klubbledelsen.

Berg omtales samtidig som «en ledende skikkelse i Omonia og dens historie». Den norske trenerprofilen får svært gode skussmål for jobben han har gjort.

«Under hans ledelse har klubben gjenvunnet sin konkurransedyktighet, nådd historiske suksesser, vunnet titler, spilt god fotball, fylt stadion og brakt følelsen av glede og stolthet tilbake», skriver klubben.

Videre heter det at Berg gjorde seg bemerket med sin «karakter, profesjonalitet og harde arbeid».

Berg har vært Omonia-trener siden juni 2019. I fjor vår ledet han klubben til serietittelen. Også året før ledet han den til førsteplass, men klubben ble da ikke offisielt kåret til mester ettersom serien ikke var ferdigspilt da den ble avbrutt av koronapandemien.

Berg styrte i 2019 Omonia til gruppespillet i europaligaen, mens det i fjor høst ble spill i conferenceligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: