reklame
Menu
Henrik Larsson er ansatt i Barcelona. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix

Henke Larsson klar for Barcelona

Den svenske fotballegenden Henrik Larsson blir del av Ronald Koemans trenerteam i den spanske fotballgiganten Barcelona.

Av NTB | 21.08.2020 11:08:05

Sport: Det bekrefter klubben selv på sine nettsider fredag.

Dermed returnerer Larsson til Barcelona 13 år etter at han forlot den katalanske klubben som spiller. Ansatt i Koemans trenerteam er også nederlandske dødballeksperten Alfred Schreuder.

Begge de to trenerassistentene har signert kontrakter som strekker seg fram til sommeren 2022.

Koeman og Larsson kjenner hverandre fra tidligere. De spilte sammen i nederlandske Feyenoord i perioden 1995 til 1997. 23 år senere gjenforenes de på Camp Nou.

Larsson har tidligere hatt trenerroller i de svenske klubbene Helsingborg og Falkenberg. Han scoret 22 mål på 62 kamper da han spilte i Spania.

Koeman ble tidligere denne uken ansatt som ny hovedtrener i Barcelona. 57-åringen brøt dermed kontrakten som nederlandsk landslagssjef for å overta det sportslige ansvaret i klubben han selv spilte for fra 1989 til 1995.

Koeman var også assistenttrener i Barcelona i perioden 1998 til 2000. Han signerte i likhet med Larsson og Schreuder en avtale som strekker seg fram til sommeren 2022.

Onsdag ble det også kjent at Ramon Planes går inn i rollen som klubbens nye sportsdirektør. Han erstatter Eric Abidal som forlot jobben tirsdag. Planes har inntil nå vært Abidals assistent.

Spanske medier har for lengst begynt å spekulere i hvilke grep Koeman vil ta rundt klubbens spillerstall. Kun et fåtall spillere skal være fredet, og flere aldrende stjerner kan være på vei ut døren på Camp Nou.

(©NTB)

Flere nyheter: