Menu
Eier og utbygger av Skigaarden i Hemsedal, Erik Teigen. Anlegget har både leiligheter, hytter og Restauranter. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hemsedal-aktør snur – dropper søksmål mot staten

Fjelldestinasjonen Skigaarden varslet søksmål mot staten tidligere i mars i kjølvannet av Viken-tiltakene. Etter innføringen av nasjonale tiltak, har de snudd.

Av NTB | 24.03.2021 11:09:02

Økonomi og næringsliv: Årsaken til søksmålet var at daglig leder og utbygger Erik Teigen i Skigaarden, som blant annet driver hytteutleie og restaurant i Hemsedal, mente at myndighetene innførte tiltak i Viken uten konkret vurdering av smittesituasjonen i den enkelte kommune.

Etter at de nye nasjonale tiltakene ble innført, forteller han til NTB at deres sak har blitt forsterket, men at søksmål ikke lenger er aktuelt.

– Regjeringens nye nasjonale regler gjør at vi ikke går videre med søksmål. Det har likevel forsterket vår sak om at de økonomiske ordningene er for dårlige, og den ventilordningen hvor kommunene deler ut kompensasjonsmidler, er rene bingoforetaket, mener han.

Teigen krever også at Stortinget bidrar med å sikre arbeidsplassene ettersom de som sesongbedrifter nå mister den viktigste perioden for andre år på rad.

– Snøen tiner selv om vi stenger, og påsketrafikken kan vi ikke legge på lager og selge senere. Nå må Stortinget bidra til at vi som er stengt, også får en kompensasjon som sikrer arbeidsplassene og bidrar til aktivitet når vi kan åpne igjen, forteller han.

(©NTB)

Flere nyheter: