reklame for Sheiken Bowling
Menu
Statsminister Erna Solberg ville ikke fortelle om hva som ble sagt i møtene hun tirsdag hadde med kong Harald da hun meddelte at regjeringen vil gå av torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Hemmelighetsfull Solberg om avskjedsmøtet med kongen

Med et lurt smil avviste statsminister Erna Solberg å fortelle om innholdet i møtene hun hadde med kongen da hun søkte avskjed for regjeringen tirsdag.

Av NTB | 12.10.2021 16:07:37

Kuriosa og kjendiser: To ganger traff Erna Solberg kong Harald tirsdag i forbindelse med det kommende regjeringsskiftet. Først om morgenen da hun fortalte kongen at hun ville meddele Stortinget at regjeringen ville gå av, og siden klokka 13 da hun overleverte kongen det formelle avskjedsbrevet i statsråd.

– Vi hadde en hyggelig samtale om det, sa Erna Solberg med et lurt smil da hun ble spurt om møtene på pressekonferansen i statsministerboligen.

– Det er alltid noen hyggelige ord, men det er en veldig viktig regel i Norge og det er at det kongen sier i statsråd til sine statsråder, det forblir der. Og det han sier til statsministeren på tomannshånd, det forblir også der, sa Solberg.

(©NTB)

Flere nyheter: