Menu
Grensestasjonen på Svinesund i starten av desember etter at det igjen ble innført pålegg om at alle reisende må teste seg for koronavirus og omikronsmitte ved innreise. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Helsemyndighetene vil oppheve innreisetiltak, men er uenige om grensetesting

FHI og Helsedirektoratet mener innreisetiltakene mot afrikanske land bør oppheves, men er uenige om man skal fortsette å teste alle som kommer til Norge.

Av NTB | 22.12.2021 11:38:52

Medisin og helse: Det kommer fram i et nytt faglig råd til regjeringen. Der skriver fagmyndighetene at smittesituasjonen innenlands er svært krevende med stigende deltasmitte og en omikronvariant som snart blir dominerende.

Da omikronvarianten først ble påvist i Sør-Afrika, ble det innført innreisetiltak mot åtte land i det sørlige Afrika. Disse ber fagmyndighetene nå om at blir opphevet.

FHI anbefaler også at man skal fjerne testkravet for alle reisende etter grensepassering, men det er ikke Helsedirektoratet enig i.

– Systemet for test etter grensepassering fungerer godt i øyeblikket, og Helsedirektoratet ønsker ikke å bygge ned dette tilbudet i en periode med usikkerhet rundt den videre utviklingen av pandemien, skriver direktoratet.

(©NTB)

Flere nyheter: