Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog innrømmer at Norge mangler smittevernutstyr på sikt og sier de jobber med en nasjonal løsning for å skaffe utstyr både til kommunene og sykehusene. Foto: Naina Helen Jåma / NTB scanpix

Helsemyndighetene innrømmer at det ikke er nok smittevernutstyr

Helsedirektoratet jobber med en sentralisert, nasjonal løsning for å sikre utstyr til å håndtere koronasmitte. Norge har ikke nok utstyr på sikt.

Av NTB | 04.03.2020 12:16:47

Medisin og helse: Helsedirektør Bjørn Guldvog innrømmer at Norge ikke har nok utstyr tilgjengelig i dag.

– Nei, det er ikke nok utstyr om du ser fremover i tid, svarer han på spørsmål fra NTB under Helsedirektoratets daglige pressekonferanse om sykdommen.

– Vi trenger hjelp for å få mer utstyr til smittevern. Vi har utstyr i flere uker, men vi trenger hjelp til å få mer leveranser eller får alternative løsninger på plass.

Han opplyser at de jobber med en sentralisert løsning for å skaffe utstyr både til spesialisthelsetjenesten, altså sykehusene, og til kommunene.

Tirsdag opplyste Folkehelseinstituttet at 33 personer er bekreftet smittet i Norge. Det ventes en ny oppdatering på de nasjonale smittetallene onsdag kveld, men allerede nå er det bekreftet flere nye smittetilfeller.

Ytterligere seks personer er bekreftet smittet i Drammen. En person har fått påvist smitte i Trondheim, ifølge Adresseavisen I tillegg er en person bekreftet smittet i Haugesund onsdag, ifølge VG.

Guldvog sier de har ganske god kontroll på smitten i Norge så langt, ettersom de kjenner smitteveiene.

– Vi må regne med i nær framtid i større grad å miste den oversikten, slik at man får flere smittede i befolkningen som vi ikke fanger opp, sier helsedirektøren.

(©NTB)

Flere nyheter: