reklame
Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie under den daglige pressekonferansen om koronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Helseministeren: – Ikke lurt med mange nye seksualpartnere under koronatiden

Helseminister Bent Høie (H) anbefaler ikke at man skaffer seg flere nye seksualpartnere under koronatiden og sier det er forbundet med økt smittefare.

Av NTB | 27.04.2020 17:17:46

Sosiale forhold: Det sa Høie under regjeringens daglige pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge, mandag.

På spørsmål fra seksualitet24 ble statsråden spurt om han hadde råd til blant annet enslige personer om hvordan de kan gjenoppta ordinær seksuell aktivitet.

– Det er fult mulig å ha en seksuell partner selv om man bor alene, men det er ikke så lurt i disse tider å ha mange nye seksualpartnere. Da øker man ikke bare sin egen smitterisiko, men kan også smitte andre, sa Høie, som la til at tallene for seksuelt overførbare sykdommer har gått kraftig ned.

En ny rapport fra Folkehelseinstituttet viser at antall meldinger om gonoré har gått ned under koronaepidemien, fra 62 meldinger i første halvdel av april i fjor til 13 meldinger i samme periode i år.

– Hvis de har behov for mer detaljerte råd til selve sexlivet, så vil jeg anbefale de å sende en mail til Folkehelseinstituttet, sa Høie.

(©NTB)

Flere nyheter: