Menu
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) kalte inn til møte med flere av landets kommuner onsdag, hvor hun lovet dem at det kommer lettelser i koronatiltakene. Foto: Javad Parsa / NTB

Helseministeren i møte med kommunene – lovet lettelser

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) var onsdag i møte med flere kommuner, og der lovet hun at det vil bli lempet på noen av koronatiltakene.

Av NTB | 13.01.2022 11:21:09

medisin og helse: – Signalene fra statsråden var at det kommer lettelser, og det man trekker fram, er skjenkestopp, arrangementer og TISK, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim til TV 2.

TISK står for testing, isolering, smittesporing og karantene.

Wolden sier at kommunene også fikk informasjon om smittesituasjonen, prognoser og anslag for tiden framover.

Det er knyttet stor spenning til hvilke tiltak regjeringen vil komme med på sin pressekonferanse torsdag kveld. Kjerkol har fra før signalisert at det vil bli enkelte lettelser og justeringer av de nåværende koronatiltakene, som utløper fredag.

Øygarden var blant kommunene som deltok i onsdagens møte, hvor også Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) var med. Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H) sier han hadde håpet på et tydeligere forvarsel fra myndighetene om hva lettelsene konkret vil gå ut på.

– Det er jo i kommunene disse tiltakene skal opereres, folk bor ikke i en regjering, sier han.

<p>(©NTB)<br></p>

Flere nyheter: