reklame for Sheiken Bowling
Menu
Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie orienterer pressen om håndteringen av koronasituasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Helseministeren: – Digital kompetanse gir oss et fortrinn

At Norge er et samfunn med høy digital kompetanse, gjør at appen Smittestopp egner seg godt i Norge, sier helseminister Bent Høie (H).

Av NTB | 16.04.2020 16:47:43

Politikk: Norge er et samfunn med høy tillit og høy digital kompetanse. Det er et fortrinn som gjør det mulig for et lite land å gjøre mye. Det sa helseminister Bernt Høie (H) på den daglige pressekonferansen om koronasituasjonen torsdag.

Der ble mye tid viet til den nye smittesporingsappen Smittestopp. Appen har som formål å gi myndighetene informasjon om utviklingen av smitteutbruddet, samtidig som brukeren selv blir varslet dersom man kan ha blitt eksponert for koronaviruset.

– Smittestopp er mer enn et verktøy som gjør det enklere å stoppe smitte, og det er et verktøy som egner seg godt for oss og vårt land, sa statsråden.

Han la til at han tror mange er åpne for å bruke digitale verktøy for å spore og stoppe smitte. 64 prosent er positive til appen, viser en ny meningsmåling. 56 prosent svarer at de sannsynligvis vil laste den ned og ta den i bruk, mens 16 prosent er negative.

Høie trakk fram at alle dataene i appen blir slettet etter 30 dager, og at selve appen blir slettet i desember.

(©NTB)

Flere nyheter: