Menu
Den nye virusvarianten vil trolig føre til at enkelte tiltak blir innført i Norge, tror helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Terje Pedersen / NTB

Helsedirektøren tror omikron fører til nye råd og anbefalinger

Den nye virusvarianten vil trolig føre til at enkelte tiltak blir innført i Norge, men det går ikke mot full nedstengning, tror helsedirektør Bjørn Guldvog.

Av NTB | 29.11.2021 12:47:11

Medisin og helse: – I den situasjonen vi er i nå, vil munnbind kunne være et effektivt tiltak, spesielt i områder med mye smitte og hvor det er vanskelig å holde avstand, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til TV 2.

Han sier at det er en avveining om dette skal gjelde for hele landet, eller om det skal være mer målrettede tiltak for enkelte regioner.

– Men det er ikke konkludert ennå. Det er regjeringen som beslutter dette, sier helsedirektøren.

Helsemyndighetene har gjennom helgen diskutert hva omikron-varianten betyr for smittestrategien i Norge og hvilke råd de skal gi Helsedepartementet.

– Vi ser for oss at noen råd og anbefalinger, kanskje også noen påbud, må være nødvendig å ha. Men jeg er ikke helt sikker ennå. De nærmeste ukene vil gi svar og avklare situasjonen, sier Guldvog.

Han sier de ikke har foreslått full nedstengning, og at vi på ingen måte er i 12. mars-modus.

– Men vi ønsker å treffe tiltak som gjør at vi ikke kommer dit.

Den nye koronavarianten ble først oppdaget i Sør-Afrika og meldt til Verdens helseorganisasjon (WHO) 24. november. Den har siden spredt seg til flere land, blant annet i Europa. Norge og flere andre land har innført innreiserestriksjoner fra en rekke land i sørlige Afrika.

(©NTB)

Flere nyheter: