Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog er ute av karantene. Han mener den jevne stigningen i antall registrerte smittede betyr at regjeringens tiltak virker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Helsedirektøren: Den jevne stigningen betyr at tiltakene virker

Tallene på registrerte koronasmittede og antall døde personer med påvist koronasmitte stiger jevnt. Det betyr at tiltakene virker, ifølge helsedirektøren.

Av NTB | 29.03.2020 20:02:05

Medisin og helse: Det er nå 4.102 registrerte tilfeller av koronasmitte i Norge. Det siste døgnet er det registrert 257 nye tilfeller. 25 personer er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

– Det at vi fremdeles har en jevn stigning, betyr at tiltakene som vi har iverksatt, virker, sier direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til NRK.

– Og det gjør at helsetjenesten i kommunene og i sykehusene får bedre tid på å forberede seg, bygge kapasitet og få på plass smittevernsutstyret vi trenger i Norge, sier han videre.

Guldvog, som nettopp er kommet ut av karantene, sier at regjeringen i neste uke vil ta stilling til om de nåværende tiltakene skal videreføres etter påske.

– Og vi som da gir råd til regjeringen, jobber intenst med å finne det beste kunnskapsgrunnlaget. Vi ser på effekten av de ulike tiltakene, undersøker de samfunnsøkonomiske virkningene og hva man kan gjøre når det gjelder skoler og barnehager, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: