Menu
Linda Granlund som er divisjonsdirektør for folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet, fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) under pressekonferanse om koronaviruset lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Helsedirektoratet: Start søndagsturen hjemme, ikke fra fulle parkeringsplasser

Helsemyndighetene oppfordrer folk til å komme seg ut i vårsola også nå, men turen bør ikke starte med kollektivtransport eller på en overfylt parkeringsplass.

Av NTB | 21.03.2020 15:01:38

Fritid: – Mange kan oppleve brakkesyke. Det blir mye tid inne og hjemme, og da er det viktig å si at det er fullt mulig å komme seg ut, med unntak av dem som er syke og i isolasjon. Kom dere ut, gå på tur. Frisk luft er viktig for fysisk og mental helse, slår divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet fast på en pressekonferanse lørdag.

Men samme regler om å holde avstand til andre folk gjelder i naturen som ellers.

– Turen bør starte hjemmefra når man går ut døra, ikke med kollektivtransport eller fra fulle parkeringsplasser. Gå i stedet for å ta bilen hvis alternativet er overfylte parkeringsplasser, sier hun.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet synes det virker som om folk stort sett er flinke til å holde den angitte avstanden.

– Det å bare passere noen utendørs innebærer ikke samme smitterisiko som å oppholde seg samlet og nær over en viss tid. Men det vi har sagt er at det er viktig å holde en avstand på rundt to meter, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: