Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog advarer folk mot å bryte hjemmekarantenen. Foto: Naina Helen Jåma / NTB scanpix

Helsedirektoratet advarer mot brudd på hjemmekarantene

Helsedirektoratet har fått tilbakemeldinger om folk som bryter hjemmekarantenen. – Det gir økt risiko for større spredning i befolkningen, advarer direktoratet.

Av NTB | 05.03.2020 12:02:03

Medisin og helse: – Vi får konkrete tilbakemeldinger om at folk som er i karantene hjemme, ikke overholder karantenereglene og for eksempel går i butikken, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.

Han understreket videre viktigheten av at folk forstår konsekvensene av å bryte karantenen.

– Dette gir en økt risiko for større spredning i befolkningen, og hvis du bryter karantenen, så bidrar du til en risikospredning, advarer Guldvog.

Det er gjort på bakgrunn av frykt for å gå tom for beskyttelsesutstyr.

– Flere leverandører har meldt seg og tilbudt å hjelpe. Det er utrolig flott. Et eksempel er tekstilfirmaet Janus i Bergen, som vil produsere munnbind i store mengder, sier helsedirektøren.

Til nå er det 56 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Norge.

På en pressekonferanse torsdag opplyser Guldvog videre at helseforetaket Sykehusinnkjøp har fått i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet å koordinere anskaffelser av beskyttelsesutstyr til kommuner og sykehus over hele landet.

Det er knyttet spenning til om helgens arrangement i Holmenkollen vil bli gjennomført som planlagt eller om det blir avlyst. Helsemyndighetene har diskutert spørsmålet gjennom uken, og det er ventet en beslutning i løpet av torsdagen, opplyser Guldvog.

(©NTB)

Flere nyheter: