Menu
Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet mener det ikke er uventet at den britiske virusvarianten er påvist i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Helsedepartementet: – Ikke uventet at virusvarianten er påvist i Norge

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet sier det ikke er uventet at den britiske virusvarianten er påvist i Norge.

Av NTB | 27.12.2020 18:38:12

Medisin og helse: – Selv om vi gjør tiltak for å begrense import og spredning av denne varianten, er det ikke helt uventet at den påvises ettersom den har blitt påvist i Storbritannia fra 20. september og også er påvist i flere andre land, uttaler Erlandsen til NTB.

Hun viser til at Folkehelseinstituttet har styrket overvåkingen av endringer i viruset slik at den engelske varianten og andre endringer kan oppdages.

Norge har innført flystans fra Storbritannia til 29. desember. Erlandsen sier det fortsatt er mulig at flystansen kan bli videreført til over nyttår.

– Det er fortsatt nødvendig å opprettholde tiltak slik at vi vinner tid til å skaffe mer kunnskap om viruset og utsetter spredning av viruset i Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: