reklame for Sheiken Bowling
Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og Helsedepartementet går ikke videre med forslag om å gi sykehjem midlertidig adgang til å tvangsisolere koronasmittede pasienter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Helsedepartementet dropper forslag om tvangsisolering

Helsedepartementet går ikke videre med forslaget om å endre smittevernloven slik at flere sykehjem kan tvangsisolere pasienter med covid-19.

Av NTB | 01.06.2020 17:47:49

Politikk: Lovendringen ville gitt adgang til å tvangsisolere koronasmittede pasienter som motsetter seg isolering, for eksempel personer med demens eller psykisk utviklingshemming, skriver Dagbladet.

Helsedepartementet har lyttet til høringsinnspillene, spesielt fra Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), og har nå besluttet å likevel ikke gå videre med lovforslaget.

– Vi er nå i en smittesituasjon der vi kan bruke mer tid på denne problemstillingen. Vi oppfatter at flere er enige i at dagens lov som krever at en må flytte en person hjemmefra til en helseinstitusjon for å tvangsisolere, ikke er en god løsning. Men jeg forstår også at mange var bekymret for at den foreslåtte hjemmelen vil senke terskelen for å bruke tvang unødvendig, opplyser helseminister Bent Høie (H) i en kommentar til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: