Menu
Byråd for eldre og helse Robert Steen (Ap) under en orientering om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB

Helsebyråden: Alle i Oslo får tilbud om første vaksinedose innen første uke av juli

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at alle hovedstadens borgere vil ha fått tilbud om første vaksinedose innen første uke av juli.

Av NTB | 21.05.2021 15:14:17

Politikk: Samtidig som Oslo varslet omfattende gjenåpning fra neste uke, kom helsebyråden med nytt om vaksinedatoer fredag.

Søndag 13. juni vil alle over 45 år ha fått tilbud om første vaksinedose, forteller Steen. Uka etter, mandag 14. juni, begynner Oslo å vaksinere 18-åringene.

Innen første uka av juli skal alle aldersgrupper ha fått tilbud om vaksine, ifølge helsebyråden.

– Det vi ser nå, er at innen første uke i juli vil vi være ferdige med alle, sier Steen til NTB, og viser da til at alle vil ha fått tilbud om første vaksinedose.

Det betyr at alle voksne i Oslo kan regne med å være fullvaksinert innen utgangen av september.

Men allerede fra første dose er vaksinasjonstryggheten på 85 prosent, minner helsebyråden om.

– Så vi er ganske trygge allerede etter første stikk, sier han.

– Jo større vaksinasjonsgraden er, jo tryggere kan vi være på at byen åpner igjen, sier Steen.

Tirsdag ble det kjent at 24 østlandskommuner, blant dem Oslo, vil få om lag 60 prosent økning i andel doser fram til alle over 18 år er vaksinert.

Byrådet har hittil valgt å gi flere vaksinedoser til mer smitteutsatte bydeler øst i byen. Steen sier at det enda ikke er bestemt om denne skjevfordelingen vil fortsette i tiden framover.

– Tiden fra massevaksinene begynner å komme til vi er ferdige er veldig kort, så det er ikke sikkert det vil ha så stor effekt.

Deretter vil det gå tolv uker før alle er ferdig vaksinert med dose to, sier Steen, som tar forbehold om at noen kan få tilbud om andre dose også før det er gått tolv uker.

Per 21. mai hadde nærmere 38 prosent av Oslos befolkning over 18 år blitt vaksinert med første dose og 18 prosent med andre dose.

Flere nyheter: