Menu
Trine Kåsine fra Rikshospitalet på mandagens pressekonferanse da dødsfallet ble kjent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Helsearbeider døde etter AstraZeneca-vaksinering

Én av de tre helsearbeiderne som nylig ble innlagt på Rikshospitalet etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, er død.

Av NTB | 15.03.2021 14:38:48

Medisin og helse: – Dessverre hadde hun en så stor hendelse i hjernen, så livet sto ikke til å redde. Hun døde i går. Det er en frisk pasient fra før. Hun fikk all intensivbehandling vi kunne gi på Rikshospitalet, sa overlege Trine Kåsine på Oslo universitetssykehus mandag.

Kvinnen ble vaksinert uken før hun ble innlagt på et lokalt sykehus før hun ble overført til Rikshospitalet.

Hun var blant de tre helsearbeidere som nylig ble innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine.

– Legemiddelverket presiserer at det dreier seg om et sjeldent sykdomsbilde. De har en svært uvanlig kombinasjon av med lavt antall blodplater, blodpropper i små og store karr, samt blødninger. Noen tilfeller med lignende sykdomsbilde er blitt rapportert i flere andre europeiske land, sa Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

– Legemiddelverket har mottatt mange bivirkningsmeldinger de siste dagene. Per nå har vi ikke mottatt ytterligere meldinger om sjeldne, alvorlige tilfeller knyttet til blodpropp, blødninger eller lavt antall blodplater

Alle de tre skal være relativt unge. Den avdøde kvinnen var under 50 år.

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

Flere nyheter: