Menu
Tre pasienter er innlagt på intensiven på Haugesund sykehus med koronasmitte. En av disse er under 18 år. Nå innfører Helse Fonna gul beredskap.Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Helse Fonna i gul beredskap

En person under 18 år er lagt inn på intensiven på Haugesund sykehus med koronasmitte. Helse Fonna går nå over i gul beredskap.

Av NTB | 17.03.2021 16:08:38

Medisin og helse: I tillegg til personen under 18 år får to pasienter mellom 18 og 64 år intensivbehandling. Totalt er nå fem pasienter innlagt med koronasmitte, opplyser Helse Fonna i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Beredskapsledelsen i Helsa Fonna har samtidig vedtatt å endre beredskapsnivået fra grønt til gult og innføre besøksbegrensing.

Tiltaket gjelder inntil videre og blir innført som følge av den alvorlige smittesituasjonen i Nord-Rogaland og Sunnhordland. Helseforetaket har registrert et økende antall koronapasienter og venter at dette øker i tiden framover.

I tillegg er 99 ansatte i karantene og annet koronarelatert fravær.

Helse Fonna har allerede innført reduksjon i antall planlagte operasjoner.

På grunn av smitteutbruddet i regionen innførte regjeringen tirsdag strengeste tiltaksnivå i sju kommuner på Haugalandet fram til søndag 11. april.

(©NTB)

Flere nyheter: