Menu
Haugesund sykehus har stort press av koronapasienter, og flere ansatte er også syke. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Helse Fonna går til gul beredskap – fullt på flere avdelinger

Helse Fonna går til gul beredskap på grunn av stor pågang av koronapasienter. Planlagte behandlinger kan bli utsatt eller avlyst på kort varsel.

Av NTB | 10.11.2021 15:38:10

Medisin og helse: Helse Fonna administrerer sykehus og institusjoner i Haugaland, Sunnhordland og deler av Hardanger.

– Nå er presset på sykehuset så stort at planlagt behandling blir utsatt. Dette for å ha beredskap til å ta seg av øyeblikkelig hjelp og behandling av alvorlig syke, som kreftpasienter, skriver helseforetaket i en pressemelding.

– Vi beklager å måtte utsette planlagt behandling, noe som vil føre til lengre ventetid for pasientene. Men slik situasjonen er nå, har vi dessverre ikke noe annet valg, sier administrerende direktør Olav Klausen.

I tillegg til mange koronapasienter, er det fullt på flere avdelinger på Haugesund sykehus. Helse Fonna har også høyt sykefravær blant medarbeiderne.

– Det blir nå rigget til kohortavdeling på lungeavdelingen ved Haugesund sykehus, og man ser på hvordan man kan flytte både på pasienter og personell for å sikre forsvarlig drift på best mulig vis, sier han.

Tallet på koronapasienter øker dag for dag, opplyses det.

Onsdag formiddag var ti koronapasienter innlagt ved Helse Fonna, alle på sykehuset i Haugesund, det høyeste antallet siden månedsskiftet mars/april. To av dem får intensivbehandling.

Flere nyheter: