Menu
Administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen vil ha tiltak for å hindre smitte blant uvaksinerte. Helse vest måtte ikke respiratorbehandle noen friske, fullvaksinerte koronapasienter i november og desember i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB

Koronapass for å hindre smitte hos uvaksinerte

Toppsjefen i Helse Bergen mener krav om koronapass vil beskytte uvaksinerte fra smitte og helsevesenet fra overbelastning – og at det bør innføres.

Av NTB | 12.01.2022 20:36:38

politikk: – Jeg er for innføring av koronapass. Det kan beskytte de uvaksinerte fra å bli smittet fordi de ikke får tilgang til arenaer der de kan bli smittet. Det reduserer risikoen for alvorlig sykdom. Dermed kan de ikke få et alvorlig sykdomsforløp, bli innlagt på sykehus og belaste helsevesenet, sier Helse Bergen-direktør Eivind Hansen til Dagbladet.

Helse vest hadde ikke friske, fullvaksinerte koronapasienter med behov for respiratorbehandling i fjorårets to siste måneder.

– Erfaringene fra den perioden vi har bak oss, er at majoriteten av dem som ligger på intensivavdelingen og med respirator, er uvaksinerte, sier Hansen.

Koronapass vil være med å åpne samfunnet og øke motivasjonen for å ta vaksinen, tror han.

Forrige uke sa helsedirektør Bjørn Guldvog til avisa at Helsedirektoratet vurderer effekten av koronapass på smittespredning som beskjeden, men at det kan bidra til at noen færre blir alvorlig syke.

(©NTB)

Flere nyheter: